Saturday, May 5, 2012

J.A.D.U.A.L E.X.A.M :)

Assalamualaikum warga dunia...:)


nak wat post yg simple2 ja hari ni...untuk aktiviti lain belum da masa nak update g hehehe..terutama sekali pengalaman baharu main B.O.W.L.I.N.G....Da masa sa update supaya U-P-T-O-D-A-T-E....


Nak share jadual exam untuk PISMP Sem 1 Ambilan Jan 2012 major BM..Hikhik semangat tau i uolsss untuk decorate2 jadual nih....dengan tujuan supaya saya semangat nak duduki exam...E.X.A.M~~~ grrr....gemuruh menyerbu..hikhik...opsss lupa ng motif utama..tujuan nak post jadual jer kan hikhik...termengarut yang bukan2...tidak F.O.K.U.S....


Abaikan gambar saya pada bahagian tepi belah kanan...nanti anda tak fokus exam hahaa..duk bayang muka i yang tak berapa nak menyenangkan tuh!!! tapi saya bersyukur dengan ciptaan ini...:)


oke fokus!!!



 credit untuk sahabat saya Mashlina Mokhsar n Nur Adibah Sallehuddin sebab post n re-post balik jadual exam ni :)

semangat decorate2 jadual exam dah ada dah..harap2 semangat study pun membara2 macam warna-warna dalam jadual nih :)

~G.O.O.D L.U.C.K S.E.M.U.A~


Thursday, April 26, 2012

tulis guna tangan kanan..ok ka???

Assalamualaikum n salam satu negara..wow hahaha satu Malaysialah.....


aik satu negara ka satu malaysia ni....mak bedah:mana pun cun la yg penting ikhlas bagi salam tu!!!


haha kan dah kena dah..pang!!! wuits gadis..wuits cowok...ok ka kalo saya tulis guna tangan kanan...sebab kan selama ni saya guna tangan kiri oo..jadi motor halus saya sebelah kanan keras ckit daripada sebelah kiri..hihihi....(slanga sabahan) slanga tu apa kunun??? slanga tu kata-kata atau ungkapan lain2 yang tidak tergolong dlm bhsa rasmi atau baku...take note k:) ilmu ni hehehe....mak bedah cuba memberi nasihat buat kali kedua:P


berbalik pada topik...kalo boring boleh tekan butang "x"...tiada paksaan untuk membaca apa lagi untuk menghafal 0_O


baru-baru ni waktu kelas petang sedang khusyuk2 dengar pensyarah menerang dekat depan tup..tup timbul isu pasal tulisan..mcmna mau tulis huruf dengan betul...mula daripada atas dulu ka tengah ka bawah ka??..hahaha...saya selaku budak yang kreatif ni kononnya mula la conteng2 dekat kertas kosong..nak cuba2 la ni konon..haha skali terniat la pulak mau membangunkan tangan kanan daripada terus tidur...aik tangan boleh tidur??? maksudnya dah lama dah tangan kanan ni rehat drpd menulis..jadi tuan empunya tangan ni pun cubalah untuk menggerakkan tangan kanannya..(aku la 2 haha)..


then hasilnya....>>>>>


comel tak tulisan kanan saya hikhik....rasanya lah kan kalo guna maker pen lagi senang nak bentuk tulisan n huruf berbanding guna pensil...mcm kat bawah ni...


kelenturan n kegigihan motor halus amat diperlukan ketika saya mengawal pergerakan jari dan tangan sebelah kanan saya untuk membentuk setiap huruf itu hehehe...


kalo kebiasaan guna tangan kiri>>>




ni ok la masa2 senggang..kalo tyme exam 2 buat bahagian C: Esei...hurm tulisan fulamak macam doktor juga lagaknya...tapi boleh baca juga la..hehee...


kanak..kiri..kanakj...kiri....


saya akan berlatih dari masa ke masa untuk sentiasa mengemaskan lagi tulisan saya..nanti kalo saya tulis dekat papan putih murid xlah tanya" tuuu huruf apa cikgu??? b ka p tu cikgu..."


P/S:
kita diberikan pelbagai nikmat tubuh badan kan..jadi gunakan nikmat yang Allah berikan itu dengan sebaiknya...cuba guna sebaik mungkin nikmat itu...menggunakan nikmat yang diberikan dengan sebaik mungkin juga merupakan cara kita mempamerkan kesyukuran pada Maha Pencipta...saya sayang tangan kiri n kanan saya :)


take care ollss :)

Sunday, April 15, 2012

Mood berbawal printed "ON"

Assalamualaikum dan selamat sejahtera (Ringkas n mutakhir)


Pengumuman!!!!pengumuman hahaha...
Sekarang saya dalam mud berbawal printed :) Faktor yang mempengaruhi :


- Mudah dipakai.
- Ringan.
- Corak yang pelbagai.
- Murah dan berbaloi.
- Nampak macam muda banyak (sikit) = =" tak masuk akal
- Saja suka-suka.


ambil muhhhh O_o


sekian..macam biasa..sila cepat2 tekan butang "x" pada bahagian bucu atas sebelah kanan...

Saturday, April 14, 2012

Kami suka makan :)

Assalamualaikum dan selamat sejahtera semua....


hip hip horay hehehe..wow admin gembira dan sangat gembira sekali (cuba memeriahkan suasana)...pada hari selasa yang lalu, saya dan rakan kelas saya telah pergi ke sebuah tempat yang bernama Seoul Garden...tempat ini sangat seronok...cak...hahaha ada macam ayat2 buat karangan 540 patah perkataan ka?? pendahuluan lorh...ada kan...


okey ayat skema tamat = ="..Seoul Garden...bukan dekat korea nun..dekat-dekat Plaza Tol jak pun haha..bayar 28 ringgit (kalo guna student card)..normal 45 kalo xsilap...lunch time 12.00 sehingga jam 3.00 petang makan sampai kenyang n sampai muntah...0_o..


Cakap pun tak guna kalo xda bukti kan hahaha..nah sila hayati bukti keseronokan n kekenyangan ini :)...




gambar admin wajib pada peringkat permulaan :P...oo tudung d tiup angin...coverr !!

yeah misi untuk menternak lemak bermula....wif my lovely classmate yg sporting sungguh..

ketidaksabaran untuk masuk :P...guest palink awal seterusnya perasmi Seoul Garden pada hari tersebut...

ready to eat...masing-masing tak sabar nak makan..makan dan makannn sampai muntah....;D


Masa ni buat2 alim hahaha....tunggu waiter pasangkan api memasak :D..Jap lagi ko tengok ah apa kami buat hahaa...

apa mau makan ni...semua sedap..aduiii...dalam perut lemak bersorak riang kerana bakal dapat kawan baharu :P

sedapppp sehingga termakan kuku :D....Ko makan banyak2 pun xpa asalkan mampu hehee...tp masak dulu ah..korean sause ada...malaysian sause ada...sedappp..

hahahahaa..kan dah cakap...memang aku n classmate merupakan manusia yang suka makan :).. hanya mampu ketawa mengilai...

hahahaha makan itu sure..bergambar itu pasti O_o....makan makan juga...hobi bergambar tetap jalannnn...:)

hah...yg kat depan ni bapa ketua n ibu ketua kelas kami hehehehe....romantis x :)

saya dan mereka..mereka....:)..sayang mereka semua yg chomel2 n hensom2 belaka...

alololohhh heheheehe semua gembira lepas makan dengan ganasnya kan hehehe...masa untuk pulang..sebelum 2 snap lagiii hehehe :)

langkah tidak terhenti di seoul garden hahaha..misi bersuka ria diteruskan dengan pergi ke masjid jamek..jeng..jeng..jeng...hehehehe...aktiviti biarlah rahsia 0_O

ni yang susah kalo dah hantu gambar kan..d mana2 pun nak snap....hahahahaah enjoy it :)

hahahaha..pelbagai aksi yang sungguh nampak seperti "CIKGU"..Kan..hehehe
actually banyak lagi gambar nak d uplod tapi hehehee rasanya cukup setakat ini cecewahhh hehehe:)..

tq untuk manusia yg berada di sebelah saya ituuu..heheeheh semua gambar2 ni saya pau daripada kamera dia yg sungguh banyak berjasa hehehe :)

okehhhh sekarang boleh klik tanda "x" dekat bucu atas sebelah kanan :P..tataaaa....















Sunday, April 8, 2012

my lovely stuff .....pink harus sekali...

Assalamualaikum semua...salam sejahtera salam perpaduan.....salam bersalaman..(wow mukadimah bukan main)..


Suka dengan benda merepek ni hahaha...
yes merdeka fasa 1 mula dikecapi n dinikmati sepenuhnya hip..hip horayy hehehe..merdeka apanya?? assignment dah habis la weh hehehee...fasa 1??? exam belum lepas la genk haha..
hokey setelah puas mengarut di atas ni jum kita kembali ke topik asal...hhee macam biasalah hobi saya tyme2 lapang ni..kemas2..hias2..fancy2...rajin kan..(sangatttt)...muncul lah idea2 untk menghasilkan sesuatu seperti dalam pic ni...taraaaaa...

opsss salah..salah..ter"UPLOAD" muka sendiri....
hahahahaha boleh percaya kan ter'upload' muka sendiri....okeyyy2....ni kali yg betul2 punya...hahaha

Suka sangat tgok novel ni..sweet sangat hehehe..walaupun belum habis baca..apa yg penting watak gegurl dia nama zara huahuahua sebab tu beli novel ni..:D Alasan tak ilmiah langsung kan..childish bak kata cik M..
haaaa ambil muh....kalah2 jualan d masjid jamek....saya suka kumpul benda2 chomel ni....sedap mata memandang....gembira lagi mak bapa saya dapat anak yg suka kumpul koleksi benda2 mcm ni hahaha...:D
Tak ketinggalan hehehe benda2 cintan cintun macam ni...tiap hari sayangss hehe...benda ni letak atas meja study....apabila ke'stressan muncul mulalah pandang bentuk hati tuh...damai..:D Dalam hati ada taman..opss bukan..dalam hati ada zoo..
ehh..ehhh hehehehe...pink tak...hehehe benda ni saya letak atas rak pink saya di meja study hahaha...ntah apa2 jak saya letak kat rak 2...hiasan2 semua...alasan: untk semangat stdy kunun..skali lagi alasan tidak ilmiah :D..Tapi gmbr 2 betul la...tmbh semangat study hahaa...muka saya dlm gmbr 2 tyme saya form 4..wow hahaha..:D

haaaa kat meja ni la benda2 pink saya beradu..kat meja ni juga lah saya memanaskan kerusi untuk menyiapkan assignment...Alhamdullillah berkat bantuan benda2 chomel ni hahaa sedap mata saya memandang n terus semangat buat assingment..(padahal menung sana menung sini...) tengok my pink stuff ni :D
konon2 termenung hahahah :D

Eh...pink + black...nice combination...hahahah benda ni ikut degree kerabunan saya....saya yg nak pakai bapa pulak yg keluar duit untk wat speck dgree ni hahaha..sabar ja lah dapat anak mcm saya yg suka berjimat + bercermat ni huahua :D tidak ketinggalan peneman kerajinan saya untk mengarut...0_o

Okeh gian untuk meng'update bolg dah terlaksana..nak sambung buat tugasan FPM pula untk slasa ni hahahaha....haip baru nak buat ka???? ko apasal bising2..peduli la yg penting saya tau juga apa mau buat (monolog hati nurani vs minda terdera) :D...

SELAMAT BERTEMU DI LAIN ENTRY :)














Friday, March 30, 2012

Awak...awak...kita dah sama umur lah hehe :D

Assalamualaikum readers!


Hari ni tepat tanggal 30 mac 2012...tahun kelahiran si aishiteru ke 21 :D..Wah sudah awal dewasa hehe..walaupun anda berada jauh nun di sana wahai aishiteru..saya tetap sayangsss awak berbakul2...hehe..selamat hari jadiiii..selamat hari jadi...selamat hari jadi...




saya akan jaga dolphin hati ni heehehe...:D




alolohhh comelss nya si baju biru tu buat peace hehehe...:D Sayang si baju biru...


p/s : saya sayang mr.aishiteru ini sungguh2...selamat hari lahir yang ke-21 aishiteru chenta hati....


Monday, January 30, 2012

“BEST PHOTO CONTEST” by AkinAmar

Assalamualaikum...


nak kamera LOMO ler..chomelll sangat...nak dapat mesti la join contest ni hehehe... hai cik adik manis chomel saya nak menang contest ni boleh hehehe???



KLIK SINI

GAMBAR YANG ZARA RASA PALING HAPPENING YANG INI :

_
__
___
__
_



 gambar saya  ni best kerana semua budak-budak oren dalam ni a.k.a guru pelatih termasuk saya sendiri sangat bergembira pada masa ini..hehehe tyme ni selepas aktiviti sukan di padang dijalankan...semua happening macam budak-budak ribena tapi bakal jadi cikgu hehehe..mantain cool..mestilah kan supaya murid2 dan generasi akan datang terus awet muda n verstile hehe...boleh panggil kami budak-budak oren hehehe :D Asal dari pelbagai negeri SABAH ada SARAWAK ada SEMENANJUNG pun ada hehehe..tapi kami tetap gembira bersama ^_^ kalau dapat LOMO 2 kami nak bergambar dalam air pulak hehehe ...

nak tag c chomel :


tuan punya contest hehehehe anda saya tag untuk datang jenguk...akin amar :D saya buat peraturan sendiri hehehe tag tuan punya contest...jangan marah ^_^

done !!!!