Wednesday, July 20, 2011

Jangan paksa ORANG nak kasihan KITA!!!!!

Assalamualaikum dan salam sejahtera semua....




Fuhhhhhh...fuhhhh dan banyak habuk la blog ni hahaa...lama dah tak update....standard la kan kalo blogger yang xberapa nak tegar ni hahaa.....siap tak cukup piawai lak 2....Tgok sikit title kat atas nih hhaaa....BAJET HOT !!!! PDAHAL SUAM2 KUKU JAK PUN 2 :P
Sebenarnya kalo boleh nak buat title yang panjang lagi....mcm2 title nak dibubuh tapi last2 letak jak " JANGAN PAKSA ORANG NAK KASIHAN KITA !!!! " Ingat nak letak tajuk mcm yang kat bawah ni >>>>>


1) Jangan nak buat muka baik sangat la weh...padahal penipu !!!
2) Jangan nak paksa orang faham kita padahal kita sendiri xnak faham diri sendiri !!!
3) Jangan nak taksub sangat dengan sesuatu smpai tanggungjawab ntah ke mana !!!!
4) Dah tahu jahat,apasal lak paksa orang lain kesian kat ko pulak kan...@#$%^&*


Tapiiiii rasa telampau panas sangat...nnt laptop meletup :P
Sebenarnya entry kali ni bukan nak crita pasal senarai title yang bajet hot ni pun....tapi nak cerita sikit pasal nak paksa2 ni...


Hairan sungguh kenapa la nak paksa orang kesian kat kita bila kita dah tau yang kita ni jahat kan...dengan alasan yang kita ni xsengaja nak jadi jahat...hahaa ada pulak xsengaja ya..."nampak menipunya di situ".... lepas 2 siap bagi alasan yang sepatutnya orang lain kena ada empati sebab kita jahat..wowowowow sangat berwibawa!!! profesional sungguh....


Kan dalam hidup ni dah diberi pilihan....tinggal nak pilih jak nak buat ka atau tidak...jadi kalo sedar yang kita ni dah buat onar cepat2 la balik ke pangkal jalan...lainlah kes yang xsedar lagi kan...ni kalo dah sedar cepat2 la bertindak...buat apa nak tunggu orang kasihan kita lak....ada pulak 2 siap paksa orang supaya kasihan dengan kita...Astagfirullah Al-Azim...Apakah ????? Kalo mcm 2 xpayah la buat penjara semua 2...kalo ada yang buat jahat jom ramai2 kita kasihan dan terus kasihan berserta 1 set dengan rasa memahami yang sungguh mendalam....:P Pas 2 xlama lagi peguam letak jawatan sebab orang jahat patut dikasihani dan difahami = disayangi 0_o...


Nyawa yang Allah bagi kat kita,kita xpayah bayar pun...jadi dah diberi free 2 gunakanlah dengan sebaik mungkin...jangan nak berselindung di sebalik sesuatu yang baik padahal !@#$%^&*....Kita kan manusia bukan haiwan yang tidak dapat membezakan mana 1 baik n mana 1 buruk...kalo mmg dah xboleh beza cuba minta pertolongan orang lain...Bila kita betul2 sayang dengan diri kita,itu bermakna kita betul2 menghargai segala pemberianNYA... Jadi bersama-samalah kita berusaha untuk menjadi hamba yang sentiasa mensyukuri apa yang kita ada...bukannya berusaha untuk memaksa orang lain kasihan dan memahami kita..padahal kita tidak pernah kasihan dengan diri kita sendiri dengan sentiasa melakukan benda2 yang tidak sepatutnya...Kasihan pada tempat yang sepatutnya...


Zara tinggalkan pembaca semua dengan gambar ni k...:) cuba fahami dengan baik...maaf jika ada yang terasa dan merasa....hanya untuk renungan bersama....




Mari kita berehat seketika bersama >>> 


kali ni nak bagi cupcake hehe...lolypop habis stok :)

2 comments:

  1. oooo, stok lolipop da habes ea :)

    ReplyDelete
  2. oit, mrh nmpk entry baru tuh...hihi
    cool geng....
    sigu BM,...

    ReplyDelete

silalah buat karangan yang panjangnya tidak melebihi 180 pp